Vlatko-Zlatko obiskal svojo osnovno šolo

Lepo gesto je naredila OŠ Dušan Bordon, ko se je spomnila na svojega, seveda tudi našega, bivšega gojenca, nosilca Zlate medalje na zadnjem Evropskem tekmovanju, Vlatka Čančarja, in ga povabila v svojo sredino. Vlatko - Zlatko (tako so ga poimenovali osnovnošolci) je obljubil, da se bo ob prvem prostem terminu rade volje odzval vabilu. Ta dan je napočil danes, ko ga je v veliki telovadnici pričakal celotni učiteljski zbor in vsi učenci šole.

Vlatko je bil deležen gromkega aplavza, ko se je v dresu slovenske reprezentance pojavil v telovadnici. S svojimi nasledniki, pravtako igralci našega društva, je najprej odigral kratko eksibicijsko tekmo, pokazal kako se zadene trojko iz 9 metrov, na navdušenje vseh še »zabil» žogo v koš in podelil kopico »gimi -five» dotikov.

Sledil je še bolj uradni del. Ravnateljica šole, ga. Vesna Lavriša, je na hitro opisala njegovo osnovnošolsko zgodbo in mu podelila simbolično darilo. K temu dejanju smo se pridružili tudi v našem društvu. Mladi novinarji šole so opravili še kratek intervju z igralcem, v zahvalo za vse pa je Vlatko razdelil kopico avtogramov.

Na prireditev je bil povabljen tudi naš drugi član reprezentance, Gregor Hrovat, vendar je bil danes že na njenem zboru in se simpatičnega dogodka ni mogel udeležiti.

Ob tej priliki Vlatku, in seveda tudi vsem igralcem slovenske reprezentance, želimo še obilo uspehov v njegovi karieri, poškodbe pa naj se ga izognejo v širokem krogu.

Nahajate se: Domov Novice Vlatko-Zlatko obiskal svojo osnovno šolo